Viool & altviool docent

Anke Lefferts

Hoi, ik ben Anke

Zodra je leert lezen is het tijd voor een muziekinstrument. Als je een goed gehoor hebt en je wilt hard oefenen, dan is de viool zeker wat voor jou! Je krijgt van mij individuele lessen, daar leer je het meeste van. Saai in je eentje? Welnee, want natuurlijk maken we samen muziek. Met twee violen of viool en piano.

En dan, als je iets verder bent, valt er heel wat te kiezen, want ik leid onder meer een jeugd-strijkensemble en een symfonieorkest voor volwassenen (beide onderdeel van de Koninklijke Winterswijkse Orkest Vereeniging). We treden regelmatig op ,o.a. tijdens hét nieuwjaarsconcert van Winterswijk in Theater De Storm. Of neem eens een kijkje bij ‘mijn’ Symfonia Junior in Enschede. Dat is een groot symfonieorkest voor jeugd van 7 tot 14 jaar, de ‘kweekvijver’ van het beste jeugdorkest van Nederland; Symfonia Jong Twente. We treden o.a. twee keer per jaar op in de grote zaal van het Muziekcentrum in Enschede. Op dit moment is er al een carpool-klupje vanuit Eibergen en Neede, dus stap maar in. Kijk ook eens op volgende link: http://www.symfonia.nl

Daarnaast is er in mijn praktijk alle ruimte voor samenspel met andere leerlingen van het Segnocollectief. Sleep je klasgenootje, je buurjongen of familielid mee naar les, dan zoeken we samen naar geschikte muziek.

Natuurlijk zijn ook volwassen leerlingen welkom. Denk niet dat je de eerste bent die nog na zijn veertigste op kan groeien tot een heel verdienstelijk violist! Cliché maar waar..je bent nooit te oud om te leren..met een beetje talent en een beetje geduld..Volwassen amateur-violisten/s die denken aan een opfris-bijschaaf-cursus zijn bij mij tevens aan het juiste adres.

Tot ziens!