Hoi, ik ben Willem

Willem Kossink (1981). Geboren en getogen in het Achterhoekse Gelselaar. Tegenwoordig woonachtig in Didam met vriendin Hilde en dochter Mare. Willem begon op 7 jarige leeftijd  met slagwerk spelen bij plaatselijke muziekvereniging Excelsior en kreeg les op muziekschool ‘De Triangel’, tegenwoordig Segnocollectief. En behaalde uiteindelijk zijn D-examen met het predikaat Cum Laude.

Na de middelbareschooltijd is hij klassiek slagwerk gaan studeren op het ArtEZ conservatorium in Arnhem met lichte muziek drums en Hafabra directie als bijvakken. Tijdens- en na de studie speelde hij veel in zowel professionele- als amateur gezelschappen en was hij als allround slagwerker werkzaam bij het Orkest Koninklijke Marechaussee. 

Van 2008 tot 2018 heeft Willem gefungeerd als drummer bij de Achterhoekse cover formatie HIKE. Na deze fantastische tijd van zalen, discotheken en feesttenten op de kop zetten is hij in 2019 begonnen met de studie Hafabra directie aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. En heeft deze studie in 2023 afgerond. Momenteel is Willem dirigent van fanfare Aurora con Brio (Heesch) , fanfare Euterpe uit Halle (gld) , Harmonie Vorden en slagwerkgroep van de Hellendoornse Harmonie. En sinds 2010 werkzaam als docent slagwerk bij het Segnocollectief in de gemeente Berkelland.