Hoi, ik ben Ira

Ira Wunnekink (1968) is geboren en getogen in Borculo. Na de muziekschool is ze gaan studeren aan het conservatorium in Enschede waar ze in 1991 afstudeerde als docerend musicus hobo. Ze vervolgde haar studie hobo aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij de hoboïst Han de Vries. Verder studeerde ze Hafa-directie bij Jan van Ossenbruggen en Harrie Jansen in Enschede.

Als hobodocent beschikt ze ondertussen over een ruime ervaring. Ze geeft les sinds 1993, eerst bij diverse muziekverenigingen en vanaf 1995 bij Boogie Woogie te Winterswijk. Sinds 2005 is ze ook werkzaam binnen de gemeente Berkelland.

Als dirigent heeft ze al diverse orkesten onder haar hoede gehad, waaronder het Zomerorkest in de jaren 1992 en 1993, harmonieorkesten uit Glanerbrug, Zutphen, Almen en De Lutte. En een fanfare uit Lintelo. Met deze orkesten heeft ze op concoursen menig eerste prijs behaald.  Nu is ze verbonden aan twee orkesten, Advendo uit Lochem (www.advendo-lochem.nl) en St. Caecilia uit Lichtenvoorde (www.harmonielichtenvoorde.nl) . Ook werkt ze momenteel voor The Highland Valley Pipes and Drums (www.highlandvalley.nl) uit Borculo.

Door haar ervaringen met de harmoniemuziek is ze in staat om de leerlingen snel op te leiden voor het jeugdorkest. Ze kent de muziek en de orkesten waar de leerlingen in spelen. Het spelplezier staat voorop, ze zoekt samen met de leerlingen naar repertoire dat aansluit op hun eigen belevingswereld.  Het idee dat hobo alleen voor klassieke muziek geschikt is, is intussen achterhaald.

Ira beschikt over een breed repertoire, van inderdaad klassiek tot filmmuziek (o.a. Disney), van pop tot klezmer, van tango’s tot eigentijdse muziek. Starten met de les kan al vanaf een jaar of 8. Ze past de rieten zo aan dat ook jonge leerlingen hobo kunnen gaan spelen. Wilt u een proefles, dan kunt u altijd contact opnemen met het Segnocollectief.