Piano / Keyboard docent

Frank Sterenborg

Hoi, ik ben Frank

Op negenjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste pianolessen in het Brabantse Asten bij mw. Smeelen. Na te zijn verhuisd naar Borculo vervolgde ik mijn pianolessen aan muziekschool ‘De Triangel’ bij Harry van Heugten. Een bezield docent die, in de negen jaren dat hij me les gaf, die bezieling op mij over wist te brengen. Na een jaar studie aan het Utrechts Conservatorium vervolgde ik mijn opleiding aan het Twents Conservatorium bij Johan Jansonius. In 1983 voltooide ik daar mijn studie.

Sindsdien ben ik werkzaam als docent piano en keyboard, mijn jongste leerling is 8 jaar, mijn oudste is de 80 reeds gepasseerd. Daarnaast ben ik dirigent van twee accordeonorkesten, het RAO te Neede en de LAV te Laren en twee koren, Stemmig in Borculo en Cecil in Rietmolen. Ook ben ik muzikaal leider van de jaarlijks terugkerende passie, een happening met band, solisten en een projectkoor van ongeveer 100 zangers. Ook begeleid ik meerdere koren, ensembles en solisten in de regio. Ik arrangeer veel muziek, vooral pianobewerkingen voor mijn leerlingen, verder veel voor koren en natuurlijk ook voor mijn accordeonorkesten. Ook componeer ik muziek, met name voor koren. In 1999 ontving ik de eerste prijs voor mijn inzending aan een landelijke compositiewedstrijd voor jongerenkoren. Een aantal van mijn arrangementen en composities worden uitgegeven (o.a. via Code-music).

Bij het geven van pianolessen staat bij mij plezier hebben in het spelen van muziek centraal. Als een leerling geniet achter zijn instrument dan geniet ik mee! Dat motiveert zowel de leerling als de leraar. In mijn lessen komen alle muziekstijlen voor, zowel klassiek als jazz, filmmuziek en pop tot en met de hits van nu. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk in te spelen op wensen van mijn leerlingen. Ook het leren spelen met behulp van akkoordsymbolen behoort tot de mogelijkheden.

Wacht niet langer, meld je aan en ga piano of keyboard spelen!