Piano docent

Annemarie Hilferink

Hoi, ik ben Annemarie

Mijn naam is Annemarie Hilferink en ik ben sinds 2011 als pianodocent verbonden aan het Segnocollectief.

Ik ben 1966 geboren in Groenlo, als jongste  telg in een muzikale familie. Op 7-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste pianolessen van Margreet van Erp via de muziekschool van Winterswijk e.o. Nadat ik in 1984 mijn VWO-diploma (met muziek als examenvak) gehaald had aan de SG Marianum in Groenlo, ging ik naar het Twents Conservatorium in Enschede om hoofdvak piano te studeren bij Benno Pierweyer.

Al tijdens mijn studie begon ik met pianoles geven, koren begeleiden en dirigeren, en deze werkzaamheden hebben zich sindsdien steeds uitgebreid. Als zzp’er ben ik werkzaam als pianodocent, als koordirigent, als begeleider van een flink aantal koren en solisten in de regio en als freelance pianist/organist in diverse kerken. Ik ben o.a. dirigent geweest van het Eibergs Ouderenkoor, Kleinkoor Sentire,  Ladies’ Selection uit Ulft, gem. zangver. Excelsior uit Groenlo, het Meezingkoor uit Winterswijk en enkele kerkkoren, waaronder popkoor Joy4all uit Winterswijk-Meddo. Ik heb een klassieke achtergrond, maar in de loop van de jaren ben ik me steeds meer gaan toeleggen op lichte muziek en m.b.t. de koren op vocal leadership.

Momenteel geef ik – behalve via het Segnocollectief – pianolessen in o.a. Groenlo, Lichtenvoorde, Winterswijk en Aalten en het bijbehorende buitengebied. Daarnaast dirigeer ik popkoor Backcorner uit Zutphen, vrouwenkoor Zang & Vriendschap uit Winterswijk-Woold en vocal group Akkoord uit Beltrum. Voor mijn koren arrangeer ik regelmatig muziek, wat ik ook erg leuk vind om te doen. Daarnaast  Verder speel ik af en toe in kleine bezettingen met één of meer collega’s.

Ik woon in Groenlo, samen met mijn honden Noa en Luca, en ik heb een latrelatie met Richard. In mijn vrije tijd houd ik van (lange afstands-)wandelen, golfen, straattheater spelen, lezen, tekenen en schilderen, spelletjes doen en met vrienden eten of een terrasje pakken.