Hoi, ik ben Marijke

In 1991 ben ik afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium bij Henk van Twillert. Al tijdens mijn studie gaf ik saxofoon les bij ADVENDO in Lochem. Na mijn studie had ik een zelfstandige lespraktijk in Schalkhaar en gaf ik les bij muziekvereniging HMV in Holten. Ook heb ik lesgegeven bij diverse muziekscholen o.a. in Goor en Winterswijk.

Vanaf 1994 ben ik werkzaam geweest voor Muziekschool De Triangel in Berkelland. Naast het geven van saxofoonlessen heb ik daar meegewerkt aan projecten als ‘100 saxen aan de Berkel’ met Hans Dulfer, saxofoondagen i.s.m. andere muziekscholen en een saxofoonorkest dag i.s.m. Karel Veen.

Ik geef saxofoonles aan kinderen en volwassenen in groepsverband of individueel. Er is in mijn lessen veel ruimte voor de persoonlijke muzieksmaak van de leerling, we spelen zoveel mogelijk wat de leerlingen leuk vinden.

Ook besteed ik veel aandacht aan samenspel. Dat gebeurt in de lessen d.m.v. het spelen van duetten en trio’s en samenspelen met een cd of track, maar ook een aantal malen per jaar in grotere ensembles. Tijdens deze ensemble lessen kunnen leerlingen ook kennismaken met de minder bekende sopraan- en baritonsaxofoon.

Daarnaast geef ik mijn leerlingen zoveel mogelijk de kans om met leerlingen op andere instrumenten samen te spelen, bijv. saxofoon en piano, spelen in een groepje op school of in een bandje.