Hoi, ik ben Hans

Hans is in 1986 afgestudeerd als docerend musicus op het conservatorium te Enschede. Vanaf datzelfde jaar is hij werkzaam als slagwerkdocent op muziekschool De Sleutel te Losser.

Als slagwerker heeft hij de nodige ervaring opgedaan bij oa. de harmonieorkesten Excelsior – Eibergen en Wilhelmina – Glanerbrug.

Als drummer in diverse bands in het schnabbelcircuit.

Tevens is Hans instructeur geweest van de drumband in Markelo, de drumfanfare van de Haaksbergse Harmonie en van de drumband van de Plechelmusharmonie in De Lutte waarmee hij Nederlands kampioen is geworden.

Met meer dan 25 jaar leservaring heeft Hans een lesmethode ontwikkeld die garant staat voor een snelle ontwikkeling van alle vaardigheden die nodig zijn om de diverse slagwerkinstrumenten te kunnen bespelen.

In de lessen wordt veel aandacht besteed aan techniek, notenschrift (sightreading), samenspel (oa. met CD’s), ontwikkelen van eigen stijl/improvisatie, aandacht voor stijlkenmerken (kennis van verschillende muziekstijlen) en natuurlijk is er aandacht voor persoonlijke wensen.

Voor de tamboers heeft Hans een zeer doeltreffende methode ontwikkeld die leidt tot een zeer snel begrip van de muzieknotatie en het uitvoeren er van.

Het enthousiasme waarmee hij lesgeeft werkt erg aanstekelijk voor jong en oud.

Naast slagwerkdocent speelt Hans nog als toetsenist, trompettist, trombonist en zanger in de Weekend-partyband en is hij te boeken als solo-artiest voor ‘feesten en partijen’. (zie: www.hans-music.nl).