Klarinet docent

Anita Maris-Harmelink

Hoi, ik ben Anita

Mijn naam is Anita Maris-Harmelink. Ik woon in Winterswijk en werk sinds 2021 met veel plezier bij het Segnocollectief. Hiernaast verzorg ik bij Boogie Woogie, Winterswijk en de stichting SMOOG (Oost Gelre) theorielessen en klarinetlessen.

Na het VWO studeerde ik aan het conservatorium in Enschede de hoofdvakken klarinet, orgel en kerkmuziek. Mijn grootste passie is altijd geweest om mijn liefde voor de muziek over te brengen op anderen door het geven van muzieklessen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan de algemene ontwikkeling van leerlingen. Na mijn  afstuderen (1996) begon ik met het verzorgen van klarinetlessen en orgellessen aan de muziekschool in Winterswijk. Later kwamen hier nog piano- en theorielessen bij. Samen met twee collegae ontwikkelde ik een methode voor gebruik tijdens theorielessen. Deze methode is inmiddels vernieuwd naar een theoriemethode waarbij gebruik gemaakt wordt van het modulesysteem en ook de huidige technische mogelijkheden zoals het oefenen via een app toegepast kunnen worden.  De uitdaging bij het lesgeven is om voor iedere leerling een passend traject uit te stippelen. Iedere leerling is anders en ook de interesses van de verschillende leerlingen zijn anders. Er is zoveel mogelijk tijdens de muziekles wat betreft samenspel en er zijn zoveel verschillende genres muziek, dat het nooit verveelt!

Ik hoop dat in de toekomst steeds meer kinderen en volwassenen een instrumenten leren bespelen. Muziek maken heeft een positief effect op de motorische en sociale ontwikkeling, en ….. muziek maakt slim!